Grond en Mest

TuinTotaal van Slooten levert vele soorten grond en mest. Veel voorkomende merken zijn CulVita en Jardino. Hieronder staan de meest voorkomende producten beschreven.

Tulip Tuinturf is zeer geschikt voor bodemverbetering en het planten van zuurminnende gewassen zoals coniferen, heide en hortensia. Door het hoge gehalte organische stof en de grote watercapaciteit brengt u een water- en humusbuffer in uw bodem waardoor een betere wortelzetting en een krachtiger groei ontstaan, met name bij zuurminnende gewassen.

Terrasplantengrond is ideaal voor het inplanten van palmen, bananen, vijgen, granaatappels, druiven, perk en pot planten.

Tuinaarde wordt gebruikt om de tuin en in het bijzonder de borders aan te vullen, te egaliseren of de tuin plaatselijk op te hogen. Bovendien kunt u met deze tuinaarde de structuur van uw bodem verbeteren.

Potgrond is speciaal samengesteld voor kwekers, hoveniers en tuinliefhebbers voor optimaal rendement uit de meest voorkomende planten.

Buxusgrond is een speciaal samengesteld mengsel waarin groenblijvende planten, zoals buxus, zich uitstekend kunnen ontwikkelen.

Decoratieve pijnboomschors is van oorsprong Maritieme pijnboomschors uit de bossen van Zuid-Europa. Is niet alleen onkruidwerend maar door het langzaam verteren van de schors ontstaat er een langdurige voedingswerking. Deze decoratieve schors geeft een extra meerwaarde aan uw tuin.

Franse boomschors word gebruikt als bodembedekker en vermindert het de kans op onkruidgroei. De grond droogt minder snel uit. In de winter beschermt het aanwezige vaste planten tegen vorst. Boomschors heeft een positief effect op het bodemleven. Franse Boomschors heeft een lange levensduur. Het gaat zeker 3-5 jaar mee zonder merkbaar kwaliteitsverlies.

Rhododendrongrond is ontwikkeld voor de aanplant van nieuwe zuurminnende tuinplanten. Daarnaast kan het ook worden toegepast bij het verplanten van bestaande beplanting. Het is speciaal samengesteld om planten snel in hun nieuwe omgeving te laten aanslaan. Culvita Rhododendrongrond kan bij vrijwel alle zuurminnende vaste planten, heesters, bomen en coniferen worden toegepast. Voorbeelden van zuurminnende planten: azalea, bergthee, blauwe hortensia, camelia, drieblad, erica, lepelboom, magnolia, pernettya, rode bosbes, rotsheide, schijnhazelaar, sneeuwklokjesboom, storaxboom, struikheide, toverhazelaar